Det kan være svært at finde en fuglekyndig dyrlæge i Danmark, da der ikke er ret mange af os. Der er desværre endnu ikke meget fokus på fuglemedicin i Danmark, og derfor må den nyeste viden hentes fra udlandet blandt verdens førende fuglekyndige dyrlæger.
Dyrlæge Ninna Verland har mere end 10 års erfaring med håndtering af og sygdomsbestemmelse hos papegøjefugle, rovfugle og høns. Hun har studeret fugle som et af sine medicinske og kirugiske specialer og søger for at holde sig opdateret omkring den nyeste viden på området gennem udenlandske kongresser og kurser.
Ninna tilser dagligt fugle i klinikken, hvor hun kan hjælpe med følgende:
Myxomatose: Denne sygdom kaldes også “Kaninpest” og skyldes myxomavirus. Den smitter fra kanin til kanin via kropsvæsker, men da virus er meget hårdfør, kan den også overleve længe i miljøet. Din kanin kan derfor også potentielt blive smittet via dig (fx hvis du har fået virus på dine sko), via hø, foder, grene, madskåle, insektstik og andre ting fra miljøet. Symptomer på sygdommen er knuder/bylder/sår/hævelser omkring øjne, mund, ører og kønsorganer. Derudover kan de få feber, nedsat appetit, være nedstemte og få vejrtrækningsbesvær. De fleste kaniner dør inden for 1-2 uger efter sygdommens opstart, men nogle kaniner kan dø allerede efter 48 timer.
RHD 1 og RHD2: Disse sygdomme går under betegnelsen “Kaningulsot”. Sygdommen skyldes Rabbit Haemorrhagic Disease Virus 1 eller 2, som smitter fra kanin til kanin via kropsvæsker, men kan også smitte via miljøet fx via dit tøj, og via hø, foder osv. Det er en meget smitsom sygdom, der som regel resulterer i pludselig død uden forvarsel. Nogle gange kan kaninen miste appetitten, få feber, bløde fra næse og mund og blive nedstemte inden. Der findes desværre ingen behandling imod sygdommen, og den bedste mulighed for at undgå sygdommen er derfor vaccination. Vi anbefaler at få din kanin vaccineret 1 gang om året, også selvom det er en indekanin.
Det kan blive nødvendigt at tage prøver fra fugles afføring, kro eller knuder på kroppen for at diagnosticere problemet. Om dette er nødvendigt for at finde ud af hvad din fugl fejler er noget dyrlægen afgører ved en konsultation.
Hvis vi har mistanke om at noget er brækket eller din fugle på anden vis lider af sygdomme der kan ses på røntgen har vi også mulighed for at udføre dette.
Ninna foretager en del forskellige operationer, på fugle bl.a. fjernelse af fedtknuder (xabthoma), tåamputioner, ilæggelse af hormonimplantat eller chip samt sterilisationer m.m. Du er meget velkommen til at kontakte klinikken for mere information omkring dette.
Dette kan bruges til at finde frem til hvad din fugl er død af eller til at afgøre om der er tale om en smitsom sygdom i din flok. Det kan være hvis vi mistænker farlige almeldepligtige sygdomme eller hvis du bare gerne vil vide om du skal isolere syge fugle osv.
Vores prioritet er at sikre patienternes velbefindende. Vores service og vores personales arbejdseffektivitet er årsagen til vores succes for at sikre trivslen.
Mere end +45 års erfaring og fokus på kundetilfredshed.
© 2023 Farumdyreklinik.dk – Designet af Aveo web&marketing