Farumdyreklinik.dk

Sundhedstjek

Det siges at 1 år i din hunds liv svarer til 7 menneske-år og 1 år i din kats liv svarer til 5 menneske-år. Aldringsprocessen for vores kæledyr går altså væsentligt hurtigere end for mennesker, og de fleste dyrlæger anbefaler derfor et årligt sundhedscheck. Her får du et grundigt indblik i din hund eller kats sundhedstilstand, og dermed det bedste udgangspunkt for at forebygge og behandle eventuel sygdom, inden den udvikler sig og bliver kritisk. 

Hvad indebærer et sundhedstjek:

Et sundhedstjek tager 15 – 30 minutter og varierer afhængig af dit kæledyrs aktuelle sundhedstilstand. Det er vigtigt for os, at dit kæledyr føler sig tryg igennem undersøgelsen, så vi tager os god tid.

Vi tjekker hele dyret igennem ved et sundhedstjek (se billede nedenfor). Afhængig af hvilken race og alder dyret har, kan der være særlige lidelser og symptomer, som vi er ekstra opmærksomme på.

Der kan desuden altid laves tandtjek og klippes negle.

Hvis dit kæledyr er sundt og raskt tilbyder vi også at vaccinere til det årlige sundhedstjek. Læs mere om vacciner her >>.

Første gang du kommer med dit nye kæledyr i klinikken er der sat god tid af hos dyrlægen. Her skal etableres en god første kontakt, så dit kæledyr føler sig tryg og får en god oplevelse.
Et hvalpe/killinge sundhedscheck er en grundig undersøgelse, som har til formål at konstatere, at den hvalp eller killing du har købt hos opdrætter, er sund og rask. Samtidig får du information og rådgivning, som kan hjælpe dig på vej med at opretholde dit kæledyrs gode helbred.

Den rette kost er vigtig for dit kæledyrs sundhed. Vi vejleder gerne om hvilket foder der passer til dyrs behov, og har et bredt udvalg af foder der er skræddersyet til forskellige livsstadier og sygdomme.
Læs mere om vores foderudvalg her>>

Ved sundhedsundersøgelsen undersøger vi følgende: