Farumdyreklinik.dk

Røntgen

Vigtigheden Af røntgen

Røntgenundersøgelse er et vigtigt redskab i udredningen af rigtigt mange forskellige lidelser, og det bruges derfor ofte til vores patienter

Hvis dit kæledyr halter eller udviser symptomer på rygproblemer, kan røntgen bruges til at se om der er en fraktur eller forandringer i leddene.

Røntgen bruges også i forbindelse med maveproblemer, hoste eller mistanke om hjerteproblemer, da røntgen er brugbart til at identificere forandringer i størrelse og position af de indre organer, herunder hjerte og lunger.

Det er vigtigt at dyret ligger stille, når der tages røntgenbilleder. Alt efter hvad der skal fotograferes, og hvordan dit dyr reagerer på oplevelsen, kan dyret være vågent eller bedøvet. Mange hunde og katte er ikke rolige nok til at ligge stille, når de er vågne, og disse vil ofte få en mild bedøvelse, inden billederne bliver taget.

Vi tilbyder også røntgenfotografering på sunde hunde, der skal have bedømt hofter og albuer af dansk kennelklub. I dette tilfælde er der krav om, at patienten skal bedøves for at få korrekte billeder.

Dansk kennelklub har, alt efter hvilken race det handler, forskellige krav til, hvilke røntgenbilleder der er kræves. Du kan læse mere om DKKs krav her>>

Inden du kommer til undersøgelsen, skal du købe rekvisition på www.hundeweb.dk