Farumdyreklinik.dk

Tandundersøgelse

HVAD SKER DER UNDER HUNDENS TANDRENSNING?

tandrens

Ligesom hos mennesker, kan din hund eller kat godt være lidt øm i tandkødet efter at have fået fjernet plak og tandsten. Tandrens er ellers ikke forbundet med ubehag, og din hund eller kat kan som regel gå hjem efter et par timer.
En tandrens vil omfatte en grundig tandundersøgelse (inkl. røntgen), tandrensning med ultralyd samt polering for at fjerne plak og tandsten. Dette gøres, mens din hund eller kat er under fuld narkose.
De fleste dyrlæger anbefaler tandrensninger en gang om året for de fleste racer, men nogle få individer, især mindre racer, kan have brug for 2 besøg om året på grund af forebyggelse af tab af tænder. Efter en tandrens vil vores dyrlæge anbefale det passende interval til netop dit kæledyr.
Når din hund eller kat skal i fuld narkose, i forbindelse med tandrens, skal den faste minimum 6 timer. Vand skal ikke tages fra. Ring altid til os, hvis du har spørgsmål.

Narkose indebærer altid en risiko. Dit kæledyr bliver under behandlingen nøje overvåget af både dyrlæge og sygeplejerske. Der bliver blandt andet holdt øje med at patienten trækker vejret ordentligt, at blodtrykket er stabilt, og at der ikke sker smertegennembrud. De fleste kæledyr kommer sig hurtigt efter narkosen. Med de forholdsregler vi tager, er narkosen så sikker som muligt. Du kan blive tilbudt en såkaldt “præ-blodprøve”, den kan give personalet et indblik i, om hvilken type narkose og øvrige forholdsregler netop din hund eller kat har brug for.